Een greep uit onze diensten voor woningcorporaties

Interactieve voormelding

Een correcte WOZ-waarde wordt steeds belangrijker. De WOZ-waarde vormt de basis voor diverse gemeentelijke heffingen en sinds kort ook voor de verhuurdershefing. Ook in het woningwaarderingsstelsel komt de WOZ-waarde al terug. Met de Interactieve Voormelding oefent u in een vroeg stadium invloed uit op deze waarde.

 

Vraagstukken

Overlegt u met uw gemeente over een juiste WOZ-waarde? Als u dit al doet, gebeurt dit dan op basis van het uitwisselen van Excel sheets? Overlegt u tijdig en met de juiste persoon?
De Interactieve Voormelding van SMQ zorgt ervoor dat u in een vroegtijdig stadium en op het door u gewenste moment input levert op de WOZ-waarde.

 

Hoe werkt het?

Via een beveiligde digitale omgeving ziet u de voorgestelde WOZ-waarde van uw woningen en niet-woningen, direct in het bronbestand. Voor aanvang van het nieuwe belastingjaar beoordeelt u alle kenmerken en wijzigt u deze eenvoudig. Het is mogelijk meerdere objecten tegelijk aan te passen. Een eventuele wijziging van de waarde is direct zichtbaar in de nieuwe aanslag.
Indien gewenst, geeft u ook uw huurders eenvoudig toegang tot de Interactieve Voormelding. Het voordeel is transparantie richting de huurder, wat leidt tot minder vragen en meer gedragenheid. Bovendien krijgt uw huurder meer inzicht in de opbouw van de WOZ-waarde van de woning. Door uw huurder de primaire en secundaire objectkenmerken te laten controleren, optimaliseert u direct het basisbestand.

 

Support Interactieve Voormeldingen

Hebt u technische vragen over de werking van de Interactieve Voormelding? Of wilt u een supportvraag indienen? Dan kunt u terecht bij de servicedesk van ons zusterbedrijf Exxellence.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Interactieve Voormelding? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op!

Gebruik maken van onze expertise? Vul het onderstaande formulier in!

Experts met wie u verder kijkt

SMQ verbindt gegevens (basisregistraties) en organisaties. Dit doen wij met projecten op WOZ-/Belastingen, BAG en/of BRP en Burgerzaken. Maar ook op basis van detachering, met een vast team en een flexibele schil van experts. We werken met allemaal mensen die hun vak verstaan. Zo draagt iedereen bij aan de verbinding.