Een greep uit onze diensten voor waterschappen

Volledigheidsonderzoek belastingopbrengsten

Alles wat u als waterschap doet, wordt betaald uit belastinggeld. Het is dan ook van het grootste belang dat deze opbrengsten juist én volledig zijn. Een aantoonbare correcte belastingaanslag is dan ook de basis voor de uitvoering van waterwerkzaamheden.

 

Inzicht in belastingprocessen met volledigheidsonderzoek

Hoe zorgt u voor inzicht in uw belastingprocessen? En op welke manier kunt u de rechtmatigheid en volledigheid van de belastingheffing aantonen?
Het volledigheidsonderzoek van SMQ helpt u door eenvoudig managementinformatie te genereren, zodat u kunt zien waar het goed gaat en waar nog verbeteringen nodig zijn.
En met de handige verwerkingslijsten kunt u gelijk aan de slag! Maar ook hier nemen onze experts u graag het werk uit handen.

 

Een manier om extra inkomsten te genereren

Tijdens het volledigheidsonderzoek simuleren wij de aanslagoplegging aan de hand van de geldende belastingverordeningen. Zo kunnen wij precies zien welke objecten nog niet correct of nog niet volledig in een aanslag zijn meegenomen.

Naast een kwaliteitscontrole van de belastingprocessen is het volledigheidsonderzoek ook een manier om extra inkomsten te genereren: vaak blijkt namelijk dat u nog substantiële aanslagen kunt opleggen over de afgelopen drie jaren. In tijden van krappe budgetten en bezuinigingen is dit dan ook een welkome aanvulling!

Alle voordelen op een rij

  • Aantoonbare rechtmatigheid en volledigheid
  • Nuttige managementinformatie
  • Handige verwerkingslijsten
  • Extra inkomsten genereren

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over ons volledigheidsonderzoek? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op!

Gebruik maken van onze expertise? Vul het onderstaande formulier in!

Experts met wie u verder kijkt

SMQ verbindt gegevens (basisregistraties) en organisaties. Dit doen wij met projecten op WOZ-/Belastingen, BAG en/of BRP en Burgerzaken. Maar ook op basis van detachering, met een vast team en een flexibele schil van experts. We werken met allemaal mensen die hun vak verstaan. Zo draagt iedereen bij aan de verbinding.