Heffingsscan

Alles wat u als gemeente doet, wordt betaald uit belastinggeld. Het is dan ook van het grootste belang dat deze opbrengsten juist én volledig zijn en dat u de rechtmatigheid hiervan kan aantonen. Een correcte belastingaanslag is dan ook de basis.

 

Inzicht in belastingprocessen met heffingsscan

Hoe zorgt u voor inzicht in uw belastingprocessen? En op welke manier kunt u de rechtmatigheid en volledigheid van de belastingheffing aantonen?
Onze heffingsscan helpt u door eenvoudig managementinformatie te genereren, zodat u precies inzicht hebt in de opgelegde aanslagen voor OZB, afvalstoffen- en/of rioolheffing. Bovendien wordt helder gemaakt waar nog u nog aanslagen kunt opleggen. 

En met de handige verwerkingslijsten kunt u gelijk aan de slag! Maar ook hier nemen onze experts u graag het werk uit handen.

 

Een manier om extra inkomsten te genereren

Naast een kwaliteitscontrole van de belastingprocessen is de heffingsscan ook een manier om extra inkomsten te genereren: vaak blijkt namelijk dat u nog substantiële aanslagen kunt opleggen over de afgelopen drie jaren. Onze ervaring is dat er gemiddeld nog 2% aan heffingsbedragen openstaat.
In tijden van krappe budgetten en bezuinigingen is dit dan ook een welkome aanvulling!

Alle voordelen op een rij:

  • Aantoonbare rechtmatigheid en volledigheid
  • Een auditrapport dat kan dienen als sluitende verklaring voor de accountant
  • Nuttige managementinformatie
  • Handige verwerkingslijsten
  • Extra inkomsten genereren

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de heffingsscan? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op!

Lees ook onze blog over de heffingsscan

Gebruik maken van onze expertise? Vul het onderstaande formulier in!

Experts met wie u verder kijkt

SMQ verbindt gegevens (basisregistraties) en organisaties. Dit doen wij met projecten op WOZ-/Belastingen, BAG en/of BRP en Burgerzaken. Maar ook op basis van detachering, met een vast team en een flexibele schil van experts. We werken met allemaal mensen die hun vak verstaan. Zo draagt iedereen bij aan de verbinding.