Update Coronavirus

Wij begrijpen dat de wereldwijde verspreiding van het coronavirus vragen en zorgen bij u oproept. Het gaat ons allen aan. Zoals u van ons gewend bent, doen wij er alles aan om onze service en dienstverlening ook in deze tijd te garanderen. Uit voorzorg voor onze medewerkers, hun naasten maar ook om onze bedrijfscontinuïteit te garanderen, hebben wij voor onze organisatie een aantal maatregelen genomen. Uiteraard volgen wij de adviezen van de GGD en RIVM op. Graag informeren wij u.

Thuiswerken medewerkers
Sinds 15 maart jl. hebben wij onze organisatie opgesplitst. Per afdeling is een deel van onze medewerkers thuis werkzaam en het andere deel hiervan werkt vanuit ons kantoor. Om u telefonisch te woord te staan en van goed advies te kunnen voorzien, zijn alle medewerkers telefonisch tijdens kantooruren bereikbaar. Lukt het niet om persoonlijk contact te krijgen, dan wordt er door middel van een terugbelverzoek contact met u opgenomen. Natuurlijk kunnen wij ook overleggen via Skype en/of Teams en/of via de mail. Wel kan het zo zijn, dat voor bepaalde vragen de behandeltijd iets langer in beslag zal nemen doordat collega’s op afstand met elkaar overleggen en afstemmen.

Klantbezoeken
Onze buitendienst, projectleiders en consultants zijn ook vanuit huis werkzaam. Eventuele klantbezoeken die tot 6 april met u gepland staan, worden door uw contactpersoon, na overleg met u, verplaatst naar telefonisch, Skype, Teams of een andere datum.

Vragen en advies
Voor vragen hebben wij een team voor u klaarstaan. Zij staan u graag te woord en zijn via onze receptie of support te bereiken. Wij doen er alles aan om u op onze gebruikelijke manier van onze dienstverlening te kunnen voorzien, echter kan het zo zijn dat bepaalde zaken iets anders zullen verlopen. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op.