Kune Group ondersteunt Cuma Bikes

Wij staan niet graag stil. Zoals de Kune Group, waar SMQ onderdeel van is, in beweging is, zo brengen we anderen ook graag in beweging. Daarom steunen we kleine ondernemers om van hun passie hun beroep te maken. Zodat we ook buiten ons eigen veld van betekenis kunnen zijn. Ken jij het Cuma Bike-concept al?

Van iets ouds iets nieuws maken, dat is de passie van Matthijs Hooijsma. Van oude fietsframes maakt hij splinternieuwe fietsen van hoge kwaliteit. Hij koopt zelf oude fietsen op, of je brengt je eigen oude fiets naar zijn winkel in Hengelo. Matthijs haalt hem dan helemaal uit elkaar, en bouwt hem opnieuw op. Precies op de manier zoals jij dat wil. Custom Made dus: Cuma.

Hiermee kan Matthijs van zijn passie zijn werk maken, iets wat hij anderhalf jaar geleden nog niet voor mogelijk had gehouden. Door een blijvende blessure moest hij stoppen met sporten, en dus ook met zijn baan als professioneel tennisleraar. Harco Wesselink, Kune Group-directeur, hielp hem zijn bedrijf op poten te zetten. Dat doet hij niet alleen financieel. Elke week kijkt Harco samen met Matthijs naar de bedrijfsresultaten en coacht hem, zodat hij het over een jaar zelf kan.

Dat lukt al aardig: de fietsenmaker kan inmiddels leven van zijn hobby. Per maand levert hij zo’n acht fietsen af. Heb je een Cuma Bike, dan ben je dus behoorlijk uniek. En je kunt weer de nodige kilometers maken, net als Matthijs heeft gedaan de afgelopen anderhalf jaar.

Wat wij hebben met fietsen? We doen het graag. Op een Cuma Bike, een racefiets, of een wielrenfiets. Door te fietsen kunnen we bovendien ook steunen. Bijvoorbeeld via Join4Energy, die met een fietstocht over de Mont Ventoux geld ophaalt voor energiestofwisselingsziektes. Zodat kinderen die met zo’n ziekte worden geboren, ook weer in beweging kunnen komen.

Daarnaast gebruiken wij de fiets ook graag als metafoor. Kijk hier hoe VeloA zich onderscheidt aan de hand van een fiets.

Dit doen wij nog meer:

  • Startende ondernemingen steunen in de Gasfabriek (Deventer)
  • Ontwikkeling van vernieuwende software-ideeën samen met startups
  • Fungeren als launching customer voor verschillende starters

Door samen te bewegen, kunnen we verder komen. Wil jij ook niet stilstaan en wil je weten wat je kunt doen om het wiel draaiende te houden? Neem dan contact met ons op.