Kune Campus online

Traineeship voor young professionals

Gemeenten hebben te kampen met meerdere uitdaging, waarbij digitalisering en vergrijzing twee vaak gehoorde termen zijn. Door ouder wordende professionals dreigen gemeenten veel kennis kwijt te raken. Daar speelt de Kune Group op in met de onlangs gelanceerde Kune Campus.

De Kune Campus biedt young professionals een tweejarig traineeship waarbij zij vier dagen in de week bij een gemeente aan de slag gaan en één dag in de week worden opgeleid binnen de Kune Campus. De trainees gaan aan de slag met vraagstukken binnen verschillende domeinen, waaronder belastingen, vastgoed en digitale dienstverlening. “Intensieve begeleiding zorgt ervoor dat young professionals in korte tijd veel leren, vakinhoudelijk kennis op doen en zich persoonlijk ontwikkelen. Wij merken dat gemeenten de tijd hard nodig hebben voor het uitvoeren van reguliere werkzaamheden wij kunnen hen ontzorgen in de werving van personeel door het aanbieden van het traineeship.” stelt John Siefkes, commercieel directeur van de Kune Group.

Siefkes ziet dat gemeenten voor een uitdaging staan als het gaat om het aantrekken en binden van young professionals: “De vergrijzing zorgt ervoor dat ervaren vakspecialisten op korte termijn de organisatie zullen verlaten, gemeenten willen die kennis borgen met nieuwe medewerkers die met een frisse, vernieuwende blik naar de processen binnen een gemeente kijken. Young professionals brengen bovendien kennis over technologie en digitalisering binnen. Die knowhow kan gemeenten helpen bij het halen van doelen als de digitale agenda.”

Het traineeship gaat in 2018 van start met tien young professionals die minstens een hbo-opleiding hebben. De jarenlange ervaring van de Kune Group binnen gemeenten en belastingsamenwerkingen geeft de Kune Campus een stabiele basis. “Belastingen, digitale dienstverlening en vastgoed zijn onze expertises. De trainees worden allround opgeleid, zodat ze op verschillende plekken binnen gemeenten kunnen worden ingezet.”