Het jaar van SMQ

Het jaar 2020 kende veel ontwikkelingen voor SMQ. We hebben mooie stappen gemaakt en daar zijn wij enorm trots op! Wij kijken nog een keer terug naar vorig jaar aan de hand van een aantal hoogtepunten van het jaar. Hopelijk mag 2021 een minstens zo succesvol jaar worden.

Kune Groep wordt Exxellence Groep

In maart 2020 heeft investeringsmaatschappij Main Capital een meerderheidsbelang verworven in Exxellence en SMQ. Gezamenlijk zijn SMQ en Exxellence het begin van Exxellence Groep. Michel Veenhuis (CEO) en Harco Wesselink (CCO) zeiden er destijds het volgende over: “Door het toetreden van Main zijn we in staat onze positie nog verder uit te bouwen en verder te groeien. Het is een goede ontwikkeling voor onze klanten, medewerkers en alle andere stakeholders omdat we hiermee continuïteit kunnen garanderen.”

Ons 20-jarig jubileum

Sinds 2001 zijn wij al een professionele partner voor de (semi)overheid. Dat betekent dat wij dit jaar ons 20-jarig jubileum vieren. Wij willen iedereen bedanken voor de prettige samenwerkingen en het vertrouwen van de afgelopen jaren. Wij kijken uit naar de toekomst!

SMQ wordt Exxellence

Zoals eerder benoemd zijn wij begin dit jaar onderdeel geworden van Exxellence Groep. Exxellence Groep heeft als visie om het nummer 1 govtech bedrijf binnen de (semi-) overheidsmarkt te worden. Hierbij ligt de focus op het gebied van zaakgericht werken en de bijhorende dienstverlening. Met de overname van T&T, Zaaksysteem.nl, 4Value en Tercera hebben de eerste uitbreidingen plaats al gevonden.

SMQ heet vanaf april 2021 Exxellence. Vanaf nu zal deze overgang langzaam worden ingezet! Door het bundelen van onze krachten zullen wij in de toekomst nog beter in staat zijn om de beste ondersteuning aan de overheid te kunnen bieden.

Kune Campus

Naast alle ontwikkelingen is er ook een nieuwe ronde van de Kune Campus van start gegaan. Er hebben kleine aanpassingen plaastgevonden door het COVID-19 virus, maar gelukkig zijn wij in maart 2020 gewoon gestart met een nieuwe jaargang. Daarnaast hebben wij ook een pilot gedraaid voor een nieuw traineeship, en met succes. Daarom voegen wij dit jaar het ICT traineeship toe aan onze campus. Sinds september zijn wij alweer druk bezig met de voorbereidingen voor een vierde jaargang, wij kunnen niet wachten!

WOZ Basis cursus

Bij SMQ vinden we het belangrijk dat wij onszelf blijven ontwikkelen. Daarom heeft een deel van onze medewerkers vorig jaar allemaal deelgenomen aan de WOZ Basis cursus. En met een mooi resultaat, bijna iedereen heeft zijn of haar certificaat behaald!

ISO certificaat verlengd

Wij zijn ook in 2021 weer ISO gecertificeerd. Vorig jaar hebben wij weer ons ISO 9001 en ISO 14001 certificaat behaald. Deze certificaten geven aan hoe een bedrijf het doet op het gebied van kwaliteits- en milieumanagement. Om ervoor te zorgen dat wij dit elk jaar opnieuw op orde hebben, laten we ons jaarlijks auditeren, en met een positief resultaat.

4Value voegt zich bij Exxellence Groep

Op de valreep van het jaar 2020 heeft 4Value zich op 24 december nog bij Exxellence Groep gevoegd. Samen met onze investeerder Main Capital waren wij al enige tijd op zoek naar een ervaren speler in het belastingdomein met een sterke combinatie van software en dienstverlening. 4Value is een specialist op het gebied van software en dienstverlening voor de uitvoering van de Wet WOZ. Met deze toevoeging wordt het ecosysteem van Exxellence versterkt en kan er een bredere markt worden bediend.