Eerste gemeenten aangesloten bij BAG 2.0

Het zat eraan te komen en het is nu echt zo ver; BAG 2.0 is live. Elke gemeente in Nederland kan zich nu aansluiten op de BAG 2.0 omgeving.
De Gemeente Zuidplas is als eerste aangesloten daarna volgden de gemeenten Losser, De Fryske Marren en Enschede.

De gewijzigde wet BAG trad in werking op 1 juli 2018 en eind 2018 werd de conformiteitstoets gehaald door meerdere softwareleveranciers. In goede samenwerking met deze softwareleveranciers is de LV BAG klaar gemaakt voor het berichtenverkeer volgens BAG 2.0. Alle inspanningen hebben geleid tot het openstellen van de vernieuwde omgeving.
Op 15 mei zijn ook de transformatieregels op actief gezet. Hierdoor worden de in de vernieuwde omgeving aangeboden wijzigingen geleverd via alle BAG-producten van de LV BAG. Dit om ervoor te zorgen dat de afnemers van BAG-producten geen enkele BAG-mutatie missen.

 

Vervolgstappen

Nu de eerste bronhouders zijn aangesloten is het tijd voor een volgende stap, waaronder het ontwikkelen van de BAG 2.0 API’s (Application Programming Interface). De wijzigingen van bestaande producten en de planning en levering van de vernieuwde producten vindt u op de pagina Producten 2.0.

Bronvermelding: https://zakelijk.kadaster.nl/-/eerste-gemeente-aangesloten-op-bag-2-0