Combineren van senior Daniël en junior Annebel bleek een schot in de roos: “Het gaat om de juiste energie.”

De juiste mensen op de juiste plek is een van de belangrijkste aspecten van bedrijfsvoering. Toen een collega van team Informatiebeveiliging bij het Bedrijfsbureau van Omgevingsdienst regio Utrecht met zwangerschapsverlof ging, kwam het hoofd Bedrijfsbureau van ODRU Daan van der Weele uiteindelijk bij VeloA en Kune Campus terecht in zijn zoektocht naar vervanging. 

Daan vertelt: “We hebben de functie ingevuld door de senior-kennis van Daniël Prins van VeloA te combineren met een trainee van de Kune Campus, Annebel van den Aakster. Voor ons een mooie constructie om het werk dat er lag goed te beleggen, en voor Annebel natuurlijk een kans om zich verder te ontwikkelen.”

De juiste energie

Multi-inzetbaarheid is voor Daan niet eens heel belangrijk. “Het gaat om de energie,” vertelt hij. “Omgevingsdienst Regio Utrecht is een open organisatie. De sfeer is goed en er hangt altijd een positieve energie. Dat maakt een organisatie extra sterk, vind ik, uiteindelijk zijn het de medewerkers die het doen.

Iedereen is open en toegankelijk naar elkaar en het gaat erom dat je je vrij voelt om iets te vragen, ook als het antwoord ‘nee’ is. Annebel is als trainee leergierig, een echte aanpakker, en er zit nog veel meer in haar. Door haar naast een senior als Daniël te zetten leert zij van hem, maar hij ook van haar, en is tegelijk het werk goed belegd.”

AVG-implementatie

Een mooi voorbeeld van een project dat Annebel samen met Daniël heeft geïmplementeerd is de AVG. “De AVG heeft nogal wat juridische haken en ogen en is dus geen licht project. Dit hebben ze inhoudelijk heel goed gedaan. Maar ook belangrijk: het was op tijd klaar. Daniël en Annebel hebben eveneens sessies georganiseerd voor alle medewerkers om ze mee te nemen in het hoe en waarom van de AVG. Dan merk je dat zo’n combinatie heel goed werkt: Daniël geeft inhoudelijk richting, weet goed waar hij het over heeft en kijkt flexibel, en in zo’n sessie weet hij er een leuk verhaal van te maken. Annebel kijkt op haar beurt naar wat er nodig is om bepaalde afdelingen binnen ODRU op een goede manier te faciliteren.”

Iedereen op de juiste plek

En het beviel, want zowel Daniël als Annebel werken nog steeds in de organisatie, ook nu de medewerker die met zwangerschapsverlof ging weer terug is, vertelt Daan. De rol van beiden is (deels) iets verschoven: Daniël doet nu diverse projecten en ook Annebel doet nu deels ander werk. De juiste mensen op de juiste plek, dat is belangrijk. ”Zo versterkt iedereen elkaar.”

Wilt u meer weten over hoe onze VeloA consultants en/of Kune Campus trainees uw organisatie kunnen versterken? Neem contact met ons op via info@kunegroup.nl of kijk op een van onze websites: www.veloa.nl of www.kunecampus.nl