Van inhoud naar oppervlakte

Bij de waardering van woningen moeten gemeenten overstappen van kubieke meters naar gebruiksoppervlakte. Een kleine verandering voor de inwoner: Op het taxatierapport staat niet meer 300 m3, maar 121 m2 vermeld. Voor de gemeente daarentegen is het een grote verandering die ingrijpt op het reguliere werkproces. Het complete basisbestand van het herwaarderingsproces moet worden omgezet.
Om deze verandering te ondersteunen én te versnellen, hebben wij de GBO-tool ontwikkeld. Naast het omzetten van kubieke meters naar gebruiksoppervlakte, helpt onze tool u bovendien sneller betere keuzes te maken.

 

Maar er is meer

Onze tooling biedt u meer dan enkel het omzetten van inhoud naar oppervlakte. Hij doet tevens een uitspraak over de kwaliteit van alle beoordeelde objecten en geeft per individueel object aan wat de kwaliteit is van de gegevens. Ook kan op basis van de aanbouwdetectie gericht gezocht worden naar onvolkomenheden in de WOZ-gegevens. Met deze data kunt u precies zien welke gegevens u zó over kunt nemen en waar u nog iets moet controleren.
En de extra informatie, zoals groepen, WOZ-waardes of mutatiedetectie, kunt u gebruiken als ondersteuning bij de herwaardering!

 

Resultaten in elke gewenste vorm

Onze tool kan de resultaten leveren in meerdere vormen, zoals:

  • lijsten
  • factsheet
  • Excel
  • Globespotter
  • GIS
  • laag in GIS-viewer

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze GBO-tool? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op!

Gebruik maken van onze expertise? Vul het onderstaande formulier in!

Experts met wie u verder kijkt

SMQ verbindt gegevens (basisregistraties) en organisaties. Dit doen wij met projecten op WOZ-/Belastingen, BAG en/of BRP en Burgerzaken. Maar ook op basis van detachering, met een vast team en een flexibele schil van experts. We werken met allemaal mensen die hun vak verstaan. Zo draagt iedereen bij aan de verbinding.