TAX-scan

Zeker zijn van kwaliteit, dat is wat elke organisatie wil. Een TAX-scan is een kwaliteitsscan die een onafhankelijk oordeel geeft over de jaarlijkse herwaardering van een WOZ-object. Zo weet u of die volledig is, of die aansluit op het marktniveau, maar ook hoe consistent de waardes zijn door de jaren heen. De TAX-scan geeft een score van de waardebepaling. Zo hebt u een objectief beeld.

 

Kwaliteitsbewaking is specialistisch werk

De kwaliteit van de waardering is belangrijk. Niet voor niets moet die volgens de Wet WOZ en de protocollen van de Waarderingskamer gecontroleerd worden. Zo weet u zeker dat de waardering van de objecten goed is gegaan. Zo’n controle is specialistisch werk, waarbij de nodige dwarsverbanden worden gelegd.

 

Wij doen het graag voor u

Tijdens de TAX-scan kijken we naar de waarden per object en naar hoe correct de waardebepaling is uitgevoerd. We controleren bijvoorbeeld de marktanalyse en kijken naar de volledigheid en waarschijnlijkheid van de objectkenmerken. Bovendien doen we een uitgebreide controle op de onderbouwingen en de totstandkoming van de waarde.

 

De TAX-scan van SMQ: de basis voor verbeteringen 

De TAX-scan geeft met een objectieve score aan hoe de waardebepaling is uitgevoerd. Als u ons een volledig Stuf-TAX bestand aanlevert van zowel het nieuwe als het vorige tijdvak, krijgt u binnen vijf werkdagen een rapportage terug. Hierin staan conclusies, aanbevelingen en detaillijsten als basis voor verbeteringen

Daarnaast maken we extra overzichten die per object informatie verschaffen over de waardeontwikkeling, transacties en waardemutaties naar aanleiding van bezwaar en beroep.
Maar er is meer: we geven ook inzicht in de huidige registratie van de soort- en deelobjectcoderingen die gebruikt zijn voor alle objecten. Het voordeel hiervan is bijvoorbeeld dat in een overall view de vullingsgraden met betrekking tot de registraties ‘maatvoering’ en ‘bouwjaar’ beoordeeld kunnen worden.

 

Gedetailleerd overzicht

Als u de TAX-scan uitvoert voordat de beschikkingen worden genomen, dan voorkomt u ook nog eens onnodige bezwaren of opmerkingen van belanghebbenden. De rapportage van de TAX-scan geeft direct een gedetailleerd overzicht van de uitval. Zo hebt u een goede basis voor verbeteringen in het proces.

Uiteraard helpen onze experts u graag met het verwerken van de verbeterpunten.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de TAX-scan? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op!

Gebruik maken van onze expertise? Vul het onderstaande formulier in!

Experts met wie u verder kijkt

SMQ verbindt gegevens (basisregistraties) en organisaties. Dit doen wij met projecten op WOZ-/Belastingen, BAG en/of BRP en Burgerzaken. Maar ook op basis van detachering, met een vast team en een flexibele schil van experts. We werken met allemaal mensen die hun vak verstaan. Zo draagt iedereen bij aan de verbinding.