Optimalisatie en beheer

ENSIA verantwoording

Sinds juli 2018 is er de wet BAG 2.0. In deze hernieuwde wet BAG zijn onder andere wijzigingen opgenomen over objectafbakening en de BAG-processen. Eén van de meest ingrijpende wijzigingen is de nieuwe methodiek van periodieke zelfcontrole. Als bronhouder krijgt u daarmee informatie over de procesinrichting, gegevenskwaliteit en informatieveiligheid. Deze zelfcontrole is ontwikkeld volgens de ENSIA-systematiek en moet jaarlijks uitgevoerd worden. Onze consultants zijn expert in BAG-processen en ondersteunen uw organisatie graag. Dit kan in de vorm van kwaliteitscontroles, maar ook als begeleiding van het BAG-proces. 

 

Kwaliteitscontrole

Pas wanneer u precies weet hoe uw organisatie ervoor staat, kunt u doelgericht actie ondernemen. Onze consultants kunnen voor u een kwaliteitscontrole doen, waarmee u precies inzicht krijgt in waar het goed gaat en waar u nog verbeteringen door kunt voeren. En natuurlijk helpen wij u graag met het verwerken van de verbeterpunten.

 

Begeleiding van het BAG-proces

Continuïteit van uw processen, daar draait het om. Onze consultants begeleiden u zowel in de beschrijving als in de inbedding van het BAG-proces. Uw medewerkers beheren het proces, zij moeten de nut en noodzaak van een juiste procesuitvoering zien. Alleen zo zorgt u ervoor dat de processen ook daadwerkelijk geborgd zijn in uw organisatie.

 

Vooroplopen?

Nu alle gemeenten zijn aangesloten bij de Landelijke Voorziening WOZ, voldoet iedere gemeente aan de 90%-eis van de Waarderingskamer. Maar waarom niet een stapje verder en het percentage verhogen? Met gestroomlijnde processen en optimaal beheer, komt de 100% aansluiting steeds dichterbij!

Wilt u als gemeente vooroplopen? Dan kunt u overwegen om een start te maken met de WOZ-BAG afstemming. Daarmee koppelt u alle bebouwingsgerelateerde WOZ-deelobjecten aan de bijbehorende BAG-objecten. Onze consultants vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op!

Gebruik maken van onze expertise? Vul het onderstaande formulier in!

Experts met wie u verder kijkt

SMQ verbindt gegevens (basisregistraties) en organisaties. Dit doen wij met projecten op WOZ-/Belastingen, BAG en/of BRP en Burgerzaken. Maar ook op basis van detachering, met een vast team en een flexibele schil van experts. We werken met allemaal mensen die hun vak verstaan. Zo draagt iedereen bij aan de verbinding.