Marktanalyse

Een juiste marktanalyse is essentieel voor de jaarlijkse herwaardering van de WOZ. Door de vraagprijzen en de gerealiseerde verkoopgegevens te analyseren, levert de marktanalyse dé input voor een juiste WOZ-waardebepaling en de interpretatie voor het waarderingsmodel. De resultaten van de marktanalyse zijn beslissend voor de waardering en motivatie van de waarden van het volgende tijdvak. Hoe beter de marktanalyse, hoe beter de herwaardering en dus hoe minder bezwaar- en beroepschriften!

 

‘Vreemde’ analyses als uitkomst?

Hoewel u natuurlijk veel tijd en zorg besteedt aan de marktanalyse, kan het gebeuren dat er ‘vreemde’ resultaten voorkomen. Daarom is het belangrijk dat u alle marktcijfers twee opvolgende jaren bewaakt en waar nodig aanpast. Daarmee houdt u de kwaliteit van de gegevens hoog.

 

Onze experts helpen u graag!

Onze experts weten als geen ander wat belangrijk is bij een goede marktanalyse. Zij houden rekening met de grillen van een stijgende of dalende markt en ook weten ze hoe ze moeten omgaan met ‘oude’ verkoopcijfers.
Welke waarderingsapplicatie u ook gebruikt, onze experts kunnen ermee uit de voeten.

U kunt onze experts inhuren om u op detacheringsbasis te ondersteunen. Maar wij nemen u ook graag de volledige marktanalyse uit handen, eventueel gecombineerd met de herwaardering én de bezwaar- en beroepsafhandeling. Zo hebt u er geen omkijken meer naar!

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over marktanalyse door SMQ? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op!

Gebruik maken van onze expertise? Vul het onderstaande formulier in!

Experts met wie u verder kijkt

SMQ verbindt gegevens (basisregistraties) en organisaties. Dit doen wij met projecten op WOZ-/Belastingen, BAG en/of BRP en Burgerzaken. Maar ook op basis van detachering, met een vast team en een flexibele schil van experts. We werken met allemaal mensen die hun vak verstaan. Zo draagt iedereen bij aan de verbinding.